Streetdance Helmond

Ben je gek op dansen en woon je in Helmond? Dan moet je zeker eens langs gaan bij UnityEight in Helmond. Hier kan je dansen, maar dan wat professioneler. Denk bijvoorbeeld aan streetdance. Lees hieronder meer over streetdance.

Wat is streetdance?

Streetdance is ergens in de jaren 80 begonnen in New York. In de arme straten werd er vaak op straat gedanst en daar komt dan ook de naam streetdance vandaan. Het is dan ook een verzamelnaam voor de dansen die op straat werden uitgevoerd en niet de dansen die in de dansscholen werden uitgevoerd.

Tegenwoordig kan en wordt streetdance gezien als hiphop of funkdancestijlen, die al in de jaren 80 bestonden. Bij streetdance zijn er niet echt regels, maar eigenlijk is elke beweging goed. In de jaren 90 werd streetdance ook populair in Europa. Dit had veel invloed op de mode, videoclip, films etc. Dit was dan ook vooral de reden dat er veel films uitkwamen gebaseerd op streetdance.

Waarom kiezen voor streetdance?

Ben je ontzettend gek op dansen? Dan is streetdance zeker een dansstijl om te overwegen. Bij streetdance wordt er vooral heel veel geïmproviseerd en zijn er niet echt regels en dat maakt streetdance juist zo leuk. Tuurlijk moet je een beetje lenig zijn om te gaan streetdancen, maar lang niet zo lenig dan wanneer je gaat breakdancen. Streetdance is dan ook geschikt voor een hele grote doelgroep en eigenlijk kan bijna iedereen het wel leren. Doordat er geen regels aan zitten, is eigenlijk alles wel goed wat je doet.

Streetdance voor jong en oud

Of je nou jong bent of oud eigenlijk kan iedereen streetdance lessen volgen. Het gaat er vooral om of je het leuk vindt om te doen. Iedereen is dan ook van harte welkom bij UnityEight om de streetdance lessen te volgen. Streetdance is voor iedereen leuk om te volgen en daarom ook zeker de moeite waard om het eens te proberen.

Wij staan voor je klaar.

Iets niet kunnen vinden op onze website, of nog een specifieke vraag? Aarzel niet en neem contact met ons op via mail of WhatApp.  

× Stel je vraag via WhatsApp