HipHop Helmond

Ben jij gek op dansen, maar wil je graag wat meer uitdaging? Dan is Hiphop zeker wat voor jou. Vaak wordt er gedacht dat breakdance hiphop is, maar dit is niet het geval. Hiphop is een andere soort dansstijl. Dus wil jij graag dansen, maar met wat meer uitdaging? Dan zou je zeker eens hiphop moeten proberen.

Wat is hiphop?

Hiphop is ontstaan in de eind jaren 60 begin jaren 70. Door DJ Kool Herc is hiphop een ontstaan, omdat hij eind jaren 60 begin jaren 70 straatfeesten ging organiseren. Hiphop was toen die tijd niet echt een dansstijl, maar was meer een cultuur waarbij eenheid een belangrijke rol speelde. Hier werd vooral DJ-ing, MC-ing, graffiti en b-boying samengebracht.

Wat wordt er gedanst bij hiphop?

De stijlen die tot de tijd vooral werden gedanst zijn: Rocking en breakdance. Dit verdween in de jaren 80 en er kwam een nieuwe vorm van hiphop, want de dans paste zich aan, aan de veranderde muziek.

Wel zijn er nog steeds typische dansmoves die zijn ontstaan in de jaren 80. Denk hierbij aan: The Running man, The Roger Rabbit, The Bart Simpson, The Steve Martin, The Kris Kros etc. Deze dansmoves worden nog steeds gebruikt. Maar dit wordt nu vooral ‘Oldschool Hiphop’ genoemd.

Er is ook nog een ‘Midschool Hiphop’ en deze is ontstaan in de jaren 90. Hier concentreerde de dansers zich vooral op de puurheid en de rauwheid van de dans. Het straat gevoel moest weer terug komen. Wat je hier vooral terug ziet komen is de Bugaloo, Tikking, Waving etc.

Oldschool hip hop en Midschool hip hop vormen de completen basis voor de moderne hip hop wat we nu zien. Deze dansstijl wordt ook wel “Newschool hiphop’ genoemd. Deze stijl is dynamisch en hierbij zie je dat bouncing, poppin en flow- moves samengevoegd worden.

Hiphop lessen volgen bij UnityEight?

Lijkt de dansstijl hiphop jou nou ook echt wat? En wil jij graag hiphop lessen volgen in Helmond? Dan is het zeker de moeite waard om eens bij Unity Eight te kijken. Hier zijn veel verschillende soorten hiphop lessen te volgen, voor jong en oud. Maar ook voor gevorderden of juist beginners.

Wij staan voor je klaar.

Iets niet kunnen vinden op onze website, of nog een specifieke vraag? Aarzel niet en neem contact met ons op via mail of WhatApp.  

× Stel je vraag via WhatsApp